Digital skyltning för handel och visuell butikskommunikation

Skyltning i handeln

Handeln är ett område där det förekommer mycket visuell butikskommunikation i form av informations- inspirations- och prisskyltar. Så snart man kommit igång med digitaliseringen ser man effekterna därav. Ett lättanvänt och modernt skyltprogram för digital skyltning, utskrift på papper samt sociala medier underlättar arbetet med skyltningen.

29,5%

Genomsnittliga försäljningen ökar med 29,5%
om man har digitala skärmar för en produkt

32,8%

Ökar trafiken i butiken med 32,8%

46%

Kundernas nöjdhet ökar med 46%

70%

Oplanerade köp görs av 70% av
de som ser digitala skärmar
Butikskommunikation med digitala skyltar

Prisskylt

Vår grundinstinkt som människa är att reagera till plötsliga rörelser. Forskning visar hur observation på budskap ökar med över 70% när det innehåller rörelser. 

I vår tjänst kan ni enkelt skapa eget rörligt innehåll och öka prisskyltarnas synlighet vilket leder till ökad försäljning. Ni har möjlighet att skapa detta utan grafiska förkunskaper och göra snygga produktioner vilket också ökar kundupplevelsen och ert varumärkes kvalité. 

Med digitala prisskyltar spar ni tid och miljö och riskerar inte att ett gammalt erbjudande ”blir kvar” på samma sätt som utskrivna skyltar.

Förbutik

Här gäller det ofta att kunna ändra erbjudande snabbt. Erbjudanden om mjukglass, semlor, eller något fikaerbjudande på morsdag. Ofta tar personalen i förbutiken fram egna erbjudanden tillsammans med bilder på dem som jobbar här och skapar en personlig känsla. Då är det viktigt med ett enkelt, snabbt och kraftfullt system för skyltar.

Visuellt budskap på digital skylt i en förbutik
Produkter på en digital skylt vid en kassaskärm

Kassaskärm

Kö innebär ju handel och det är ju bra. Men att stå i kö är det nog ingen som tycker är speciellt kul. Det går kanske inte att minska kötiden men man kan minska känslan av kötiden med digital skyltning.

Här kan det vara klokt att informera om mjuka värden såsom kundklubbar, avbetalningar, öppet köp och garantier. Någon leverantör kanske har en video om hur man använder era varor som kan se inspirerande ut och bekräfta kundens val och köp.

Fasadskärm

Finns i små och stora varianter och vissa kräver bygglov och bör anpassas för väder och vind. Men trots att investeringen är större och installationen är lite mer omfattande än en inomhusskärm är detta en effektfull kanal som gör att ni syns. 

Kommuner använder detta mer och mer vid infarter stadskärnorna och det blir även allt vanligare för enskilda butiker att ha fasadskyltar. Oavsett om syftet är att sälja in reklamplats för externa företag eller för att locka in kunder till dig med veckans bästa erbjudande för förbipasserande kan detta ses som en investering i marknadsföring som över tid har väldigt låga kontaktkostnader.

Digitalt budskap på en stor fasadskylt utomhus
Kunddisplay visuell kommunikation i butiken

Kunddisplay

Storigo Mediaplayer är väldigt flexibel. Leverantörer av kassasystem kan välja att integrera denna för att öka kundinteraktionen. 

Vid öppen kassa visar man förslagsvis aktuellt kvitto kombinerat med annan kundinformation medan man vid stängd kassa nyttjar hela kunddisplayen för information till sina kunder. Kundinformationen man visar på kunddisplayen tenderar ofta att vara snarlik med den man visar på övriga digitala skärmar som man har i anslutning till kassan, dvs info om kedjans kundklubb, betallösningar, kommande event, avvikande öppettider etc.

Butiks-TV

När man säljer reklamplats på skärmar i en butik till produktleverantörer och andra aktörer kallas detta för butiks-tv. Detta skapar merförsäljning och mervärde i form av inspiration till kunderna.

Storigo har stöd för att de som vill köra en butiks-tv lösning – antingen helt fristående eller där  man vill erbjuda handlaren möjligheten att själv kombinera butiks-tv-innehållet med prisskyltar för egna kampanjer.

Budskap och information på en butiks tv skärm
Butikens utskrift på storformatskrivare för handel

Pappersutskrift

Med Storigo Signage går lika bra att skriva ut en skylt på papper som att publicera den på en eller flera skärmar. Detta underlättar för dig som handlare att gå över till en modern lösning där du jobbar med digitala och analog skyltning i ett och samma program.

En lösning för många användningsområden

Digitala skyltar
Utskrifter
Sociala medier

Kontakta oss!

Oavsett vad ni har för funderingar kring digital skyltning, tag kontakt med oss så hjälper vi er!

info@storigo.se
+46 920 948 00

Eller fyll i vårt kontaktformulär via Kontakt